Премиерът на Италия Джузепе Конте е декларирал, че няма промяна

...
Премиерът на Италия Джузепе Конте е декларирал, че няма промяна
Коментари Харесай

Италианският премиер: Помощите от Китай и Русия няма да променят външната ни политика

Премиерът на Италия Джузепе Конте е заявил, че няма смяна във външната политика на неговата страна поради получените помощи от Русия и Китай за справяне с коронавирусната зараза. Това заяви Ройтерс, като се базира на вестник " Стампа ".

" Що се отнася до геополитиката на тези, които са получили помощ, мога да потвърдя, че нашата външна политика през днешния ден е идентична с вчерашната ", сподели пред вестника Конте във връзка изявление на министъра на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър за " Стампа ".

В оповестеното в понеделник изявление Еспър декларира, че Русия и Китай се възползват от вирусната пандемия, с цел да постановат ползите си в Европа и " да всеят разделяне в НАТО и Европа ". " Стампа " цитира през днешния ден думи на Конте, че Италия е получила помощите " при цялостна бистрота " за италианското публично мнение и съдружниците си.

В настрана изявление за " Република " министърът на защитата Лоренцо Гуерини споделя: " Ние поддържаме връзка с всички, само че стълбовете на нашата сигурност са НАТО и Европейският съюз. И това остава непременено ". Той прибавя, че Италия е получила помощи от няколко страни, в това число европейски, Съединени американски щати, Китай и Русия, само че това " не трансформира ни минимум нашата обичайната рамка на интернационалните връзки ".


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР