Премиерът на Италия Джорджа Мелони бе на посещение в Ирак,

...
Премиерът на Италия Джорджа Мелони бе на посещение в Ирак,
Коментари Харесай

Джорджа Мелони: Италия винаги е подкрепяла Ирак

Премиерът на Италия Джорджа Мелони бе на посещаване в Ирак, съобщи АНСА.

В Багдад тя се срещна в президентския замък с премиера Мохамед Шия ас Судани, с който разискаха вероятностите пред двустранното съдействие. Пред него Мелони съобщи, че Италия постоянно е подкрепяла Ирак. Тя акцентира, че не може да има непоклатимост и разцвет в Близкия изток без един мощен Ирак.

По време на визитата министър председателят на Италия посети и военна база в Багдад, в която има висши италиански военни и в която е командването на задачата на НАТО и на ръководената от Съединени американски щати антиджихадистка коалиция. После Мелони отпътува за Ербил, където посети база, в която има италиански контингент. По време на срещата си с военните Мелони им благодари за работата, която правят надалеч от родината, за жертвите, направени от тях и за това, че са се посветили на нацията, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ За мен е чест да мога да прекарам известно време с нашите военни в Ирак ”, съобщи Мелони и добави, че е пристигнала в Ирак - първата й задгранична двустранна аудиенция отвън Европа - с цел да изрази поддръжката и признателността на Италия към мъжете и дамите военнослужещи, които са на задачи даже и по време на празниците.

Посещението на Мелони в Ирак е в навечерието на Бъдни вечер. При срещите с военните тя носеше военна куртка. В Ербил Мелони получи от военните знаме на Италия с подписите на всички членове на контингента, както и мозайка, в която всеки детайл беше фотография на боен от контингента. Премиерката очевидно се развълнува от този подарък.

Визитата на Мелони идва в миг, в който в долната камара на италианския парламент стартира разискване на бюджета за идната година, препоръчан от новото италианско държавно управление.

Същевременно стана ясно, че министърът на външните работи на Италия Антонио Таяни отпътува в Ливан за среща с италиански военни от задачата на Организация на обединените нации там. А в акаунта на Туитър на италианския министър на защитата Гуидо Крозето се появи известие, че той потегля за срещи с италиански военни, ситуирани в Унгария, Румъния и България, съобщи АНСА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР