Премиерът на Испания Педро Санчес проведе пресконференция в събота следобед,

...
Премиерът на Испания Педро Санчес проведе пресконференция в събота следобед,
Коментари Харесай

Испанският премиер: Чуждестранните туристи ще могат да се върнат в Испания от юли

Премиерът на Испания Педро Санчес организира конференция в събота следобяд, з а да разиска последните ограничения, подхванати от неговото държавно управление по време на продължаващата коронавирусна рецесия, като наред с другото разгласи, че туристическият бранш би трябвало да стартира подготовката за идния летен сезон , оповестява " Ел Паис ".

" Най-трудната част е свършена ", съобщи водачът на Социалистическата партия (PSOE) за епидемията Covid-19, която остави над 28 000 починали в Испания съгласно публични данни. " Виждаме светлина в края на тунела . Сега епицентърът се е преместил в други елементи на планетата , както се случва да вземем за пример на американския континент. "

" Първото достижение е равнене на кривата . Второто достижение: когато тези, които са се възстановили, надвишават нови инфекции. Третото достижение ще бъде оптимално понижаване на разпространяването на вируса. Вчера честотата на възпроизвеждане бе 0,20. Днес можем да кажем, че сме постигнали това не с шанс, а с увереност . Тръгнахме по верния път. Испанците принудиха вируса да се отдръпна. "

Санчес уточни, че до понеделник цялата страна ще бъде във фаза 1 или фаза 2 от проекта за деескалация на държавното управление, като последните елементи на страната - като региона на Мадрид и Барселона - най-сетне ще изоставен първия стадий, фаза 0. " От понеделник ще можем да забележим фамилията и приятелите още един път, бизнеса ще се отвори и улиците ще възстановят живота си. "

" Ние сме на крачка от успеха, само че вирусът към момента дебне . От значително значение е да не се отпускаме ", предизвестява той.

" В момента сме в процеса на деескалация, само че към момента сме в заплаха за здравето. Винаги би трябвало да имаме поради какво ни споделят здравните управляващи . Трябва да действаме благоразумно и отговорно. Докато не дойде ваксина, всичко ще зависи от всеки един от нас. Ново огнище надалеч не е невероятно. Има огромен % сигурност, че ще има нова вълна . Благоразумието би трябвало да бъде ключът към това по какъв начин да продължим. "

Премиерът схваща желанието на хората , само че предизвести, че " има още към месец " от процеса на деескалация . " Все още ще е належащо да се запазят някои ограничавания на подвижността, както и рестриктивните мерки на срещите ".

Мерките за блокиране на ковид в Испания бяха едни от най-строгите в света и доста жители към момента са мощно лимитирани във връзка с това по кое време и по какъв начин могат да изоставен домовете си при сегашните етапи.

" Испания направи това, което трябваше да направи , и в този момент се отварят нови хоризонти за всички нас . Дойде време за завръщането на доста ежедневни действия . От 8 юни Ла Лига ще се завърне ", разяснява той във връзка извънредно известната футболна лига. 11-те мача, които остават за игра през сегашния сезон, ще се играят при затворени порти.

Премиерът насърчи испанците да стартират да възнамеряват ваканциите си и сподели, че от юли задграничният туризъм ще се върне в Испания " при безвредни условия ". Той уточни обстоятелството, че Испания нормално има повече от 80 милиона задгранични гости годишно . " Отсега непознатите туристи могат да възнамеряват ваканциите си у нас ", добави той.

" Ние ще подсигуряваме, че туристите няма да поемат никакви опасности и няма да ни носят никакви опасности ", продължи той. " Няма да има опълчване сред здравето и бизнеса . Испанският туризъм към този момент ще има две отличителни характерности: резистентност на околната среда и сигурност на здравето ", съобщи той.

Санчес също се концентрира и върху ограниченията, които съдружното му държавно управление приготвя за стопанската система. " Следващата седмица кабинетът ще утвърди обезпечен най-малък приход. Това ще бъде непрекъсната скица. Тя ще бъде платена от системата за обществено обезпечаване и ще бъде от изгода за близо 850 000 семейства. "
 Крайнодесни стачкуват в Испания против блокадата
Крайнодесни стачкуват в Испания против блокадата

Искат оставката на премиера и вицепремиера за " най-лошото ръководство на рецесията на планетата "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР