Премиерът на Испания Педро Санчес предупреди във вторник, че може

...
Премиерът на Испания Педро Санчес предупреди във вторник, че може
Коментари Харесай

В Испания скоро може да има предсрочни избори

Премиерът на Испания Педро Санчес предизвести във вторник, че може да насрочи предварителни избори, в случай че Народното събрание на утвърди проектобюджета на държавното управление на малцинството за 2019 година, който е блокиран от каталунските сепаратистки партии. Това предава AFP, представена от " Фокус ".
Санчес, който образува държавно управление през юни след сполучлив избор на съмнение против държавното управление на „ Народната партия “, отпред с премиера Мариано Рахой, до момента обещаваше да извърши целия мандат до 2020 година. Неговата Социалистическа партия има 84 кресла в 350-местния парламент.
За одобряването на бюджета, препоръчан от партията на премиера и лявата „ Подемос “, държавното управление се нуждае от поддръжката на каталунските сепаратисти, които го издигнаха на власт през юни, само че те към този момент отхвърлят да застанат зад бюджета, който планува нарастване с 40% на минималната заплата.
Проблемът е в това, че каталунците са гневни от решението на Прокуратурата да изиска по 25 години за сепаратистките водачи, които участваха в оповестяването на самостоятелност преди повече от една година и желаят освобождението им, с цел да поддържат бюджетния проект.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР