Премиерът на Испания Педро Санчес обяви днес пакет от нови

...
Премиерът на Испания Педро Санчес обяви днес пакет от нови
Коментари Харесай

Испания подпомага с 3 милиарда евро домакинствата

Премиерът на Испания Педро Санчес разгласи през днешния ден пакет от нови дотации на стойност 3 милиарда евро (2,9 милиарда долара) за подкрепяне на семействата с високите сметки за газ и електрическа енергия, нараснали в допълнение след съветската инвазия в Украйна, съобщи Асошиейтед прес.

Мерките включват фиксирани цени на цените на системите за общо отопление на жилищата до края на 2023 година и повече помощи за електрическа енергия и отопление за семействата с най-ниски приходи.

При оповестяването на ограниченията в Народното събрание Педро Санчес съобщи, че от тях ще се възползват 40 на 100 от семействата. 

Санчес означи, че испанското държавно управление не може изцяло да избегне войната и икономическите последици от нея " само че ние можем да смекчим, доколкото е допустимо, икономическото въздействие от войната на Путин върху общественото болшинство на страната и най-уязвимите групи ".

Мерките ще бъдат признати на съвещанието на кабинета идния вторник.

Испания утвърди наскоро изключителни налози за огромни енергийни компании и банки и краткотрайно понижи налога върху продажбите на природния газ от 21 до 15 на 100. 

В бюджета си за 2023 година правителството на лявоцентристката коалиция възнамерява да усили налозите за лица с високи доходи и наложи краткотраен налог благосъстояние. Властите в Мадрид се надяват тези ограничения да донесат 3,1 милиарда евро, които ще бъдат употребявани за финансиране на начинания за подкрепяне на хора с ниски приходи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР