Премиерът на Испания Педро Санчес и лидерът на лявата партия

...
Премиерът на Испания Педро Санчес и лидерът на лявата партия
Коментари Харесай

Кратки новини

Премиерът на Испания Педро Санчес и водачът на лявата партия " Подемос " Пабло Иглесиас реализираха авансово съглашение за образуване на съдружно държавно управление след парламентарните избори в неделя

Падна молдовското държавно управление

Коалиционното държавно управление на Молдова, в което влизат проевропейска група и подкрепяна от Русия партия, падна при избор на съмнение поради спор по процедурата за избор на основен прокурор. Прозападният министър председател Санду пое ръководството през юни, откакто легитимността на държавното управление беше сложена под въпрос. Сега партиите имат 90 дни да се опитат да образуват ново държавно управление. Ако не съумеят, Молдова ще се насочи към парламентарни избори.

Иран упрекна Европейски Съюз в двоен стандарт

Европейците не са изпълнили своите лични задължения по нуклеарната договорка с Иран от 2015 година, разяснява министърът на външните работи Мохамед Джавад Зариф в туитър, в отговор на предизвестие от Европейски Съюз, който прикани Техеран да се придържа към договорката или да се сблъска с последствията. Той настоя още европейците да покажат най-малко един изпълнен ангажимент, преди да заплашват страната му.

Откриха 82 мигранти в турски камион

Властите в Турция задържаха камион с 82 мигранти, пътуващи за Европа. По предварителна информация става въпрос за афганистанци, които се опитвали да стигнат до Европа по море. Към момента мигрантите са настанени в центровете за настаняване и ще бъдат депортирани. Броят на прекосяващите Средиземно море, с цел да доближат Европа, стабилно понижава, регистрират от " Евронюз ". Независимо от това голям брой мигранти към момента подхващат рисковото пътешестване по море, отплавайки от турските крайбрежия.

Съединени американски щати желали да раздробят Сирия

Съединени американски щати се стремят да отделят територии на източния бряг на река Ефрат и вършат всичко по силите си, с цел да основат квазидържава там. Това разгласи съветският външен министър Сергей Лавров на втория Форум на мира в Париж. Лавров също по този начин означи, че Съединени американски щати не разрешават на съдружниците си да влагат в планове за възобновяване на Сирия, следени от формален Дамаск. По-рано Лавров разгласи, че опитите на Съединени американски щати да ограбят Сирия и да вземат под собствен надзор петролните залежи са противозаконни и не носели нищо положително.


Хора във Венеция употребяват градските пейки като платформа, откакто във вторник неприятното време и приливът повишиха равнището на водата с един метър над морското ниво и градът стартира да се наводнява. Областите Пулия, Калабрия и Базиликата са в рисковата зона на мощен циклон с интензивни превалявания и ураганни ветрове. Обявен е червен код за рисково време. Повечето учебни заведения, детски градини и други публични здания са затворени превантивно
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР