Премиерът на Испания Педро Санчес днес открехна вратата към предсрочни

...
Премиерът на Испания Педро Санчес днес открехна вратата към предсрочни
Коментари Харесай

Санчес намекна за предсрочни избори, ако бюджетът не бъде одобрен

Премиерът на Испания Педро Санчес през днешния ден открехна вратата към предварителни избори в страната, обявявайки, че няма да изкара мандата си до 2020 година, в случай че не успее да прокара проектобюджета си, съобщи Франс прес.

"Ако не успеем да прокараме бюджета, волята ми да изкарам до дъно мандата си ще бъде сложена под въпрос ", съобщи Санчес на конференция, проведена от сп. "Икономист " в Мадрид.

Като началник на държавното управление ще преценява в кой миг да насроча избори и ще го направя в полза на цялата страна, добави министър председателят социалист. В момента държавното управление на Санчес среща съпротивата на каталунските сепаратисти, които не желаят да поддържат проектобюджета му, предусещащ мощно нарастване на минималната заплата. Без тяхната поддръжка им Санчес, за чията оставка упорства десницата, поради нежното си болшинство няма да може да прокара бюджета в камарата на депутатите, отбелязва Агенция Франс Прес.

Премиерът, чиято социалистическа партия има единствено 84 депутати от общо 350, пристигна на власт при започване на юни след вота на съмнение против предходното консервативно държавно управление на Мариано Рахой, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР