Премиерът на Ирландия Лео Варадкар обяви, че свиква парламентарни избори

...
Премиерът на Ирландия Лео Варадкар обяви, че свиква парламентарни избори
Коментари Харесай

Ирландия гласува на оспорвани парламентарни избори на 8 февруари

Премиерът на Ирландия Лео Варадкар разгласи, че привиква парламентарни избори на 8 февруари , осведоми " Ройтерс ".

Социологическите изследвания демонстрират оспорвана борба сред партията на премиера " Фина гейл " и " Фиана фойл " . " Ройтерс " отбелязва, че най-вероятно едната от двете партии с сходни политики в стопанската система и за Брекзит ще управлява друго държавно управление на малцинството.

След последните избори през 2016 година Варадкар сложи Брекзит в центъра на ръководството си. Той също признава, че би трябвало да бъде направено повече за хората, с цел да усетят в джобовете си мощното показване на стопанската система.

Брекзит към момента не е завършил. Наполовина сме, сподели той по време на тирада пред държавните здания.

Следващата стъпка, по думите му, е да се контракти съглашение за свободна търговия , което ще отбрани пазара на труда, бизнеса и провинциите. Варадкар сподели също, че би трябвало да се направи повече в опазването на здравето, жилищната политика, битката с климата и данъчна промяна.

Лидерът на " Фиана фойл " Майкъл Мартин разяснява, че е време страната да има ново държавно управление , което ще се концентрира върху възстановяване на опазването на здравето и понижаване на разноските за живот.

" Фина гейл " управлява държавно управление на малцинството от 2016 година, откакто подписа съглашение за съдействие с " Фиана фойл ".

Двете партии отхвърлят да ръководят с третата най-голяма партия в Ирландия " Шин фейн ", в предишното политическо крило на Ирландската републиканска войска (ИРА), което значи, че по-малките партии като набиращите скорост Зелени могат да решат ориста на идващото държавно управление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР