Премиерът на Ирак Мустафа Ал Казими заяви, че християните са

...
Премиерът на Ирак Мустафа Ал Казими заяви, че християните са
Коментари Харесай

Иракският премиер призова християните да се завърнат

Премиерът на Ирак Мустафа Ал Казими съобщи, че християните са първородните деца на тази страна и ги прикани да се завърнат в родината си, съобщи Aleteia.org.

Министър-председателят насърчи християните, напуснали Ирак през последните години, да се върнат в родината си, съобщи Vatican News, базирайки се на отчет на Асирийската интернационална осведомителна организация.

Иракският министър председател организира среща с кардинал Луис Рафаел I Сако, както и с редица епископи в Багдад. Според тях има огромен брой християни, които желаят да се завърнат. Църквата разгласи, че поддържа напъните на премиера да подсигурява тяхната сигурност.

Християните са доста горди от своите иракски корени, уточни кардиналът. Правителството уточни, че Ирак е страна за всички, в която би трябвало да царува мир и да спре насилието. Християнската общественост в Ирак от години е подложена на репресии, а нещата се утежниха още повече след нашествието на „ Ислямска държава” през 2014 година. Много християни към момента не смеят да се завърнат в страната, опасявайки се за своя живот.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР