Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович пристигна днес в Киев, където

...
Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович пристигна днес в Киев, където
Коментари Харесай

Хърватският премиер в Киев: Знаем какво е да си подложен на военна агресия

Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович дойде през днешния ден в Киев, където са срещне с украинския президент Володимир Зеленски, украинския министър председател Денис Шмигал и с ръководителя на Народното събрание на Украйна Руслан Стефанчук, заяви хърватското държавно управление.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5088
Заедно с Пленкович пътува и министърът на външните работи  Гордан Гърлич-Радман.

" Хърватия знае какво е да си подложен на военна експанзия (войната против Белград при започване на 90-те години на предишния век) и ще продължава да оказва политическа, дипломатическа, финансова, филантропична, техническа и всякаква друга допустима поддръжка на Украйна, както и помощ в грижите за украинските бежанци. На срещите украинският държавен връх срещна хърватския министър председател с най-новите разрушенията, породени от съветските офанзиви, а също по този начин ще обсъдят по-нататъшната помощ и продължаването на европейския път на Украйна ", се показва в прессъобщението на уеб страницата на хърватското държавно управление, представено от Българска телеграфна агенция.



Преди съветската инвазия в Украйна Пленкович направи публично посещаване в Киев през декември предходната година.

Хърватската делегация бе посрещната в Украйна от посланичката Аница Дамич, която се върна в Киев по този мотив и ще остане, с цел да продължи да управлява хърватското посолство в Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР