Премиерът на Грузия Мамука Бахтадзе обяви днес своята оставка с

...
Премиерът на Грузия Мамука Бахтадзе обяви днес своята оставка с
Коментари Харесай

Премиерът на Грузия подаде оставка, кабинетът също пада

Премиерът на Грузия Мамука Бахтадзе разгласи през днешния ден своята оставка с късото разяснение, че е  " извършил своята задача ", съобщи ТАСС. Той написа във Facebook, че остава член на ръководещата партия " Грузинска фантазия " и " лоялен боец " на своята страна и пожела триумф на бъдещия водач на държавното управление. 
Бахтадзе дава обещание да разкаже по-подробно за аргументите за оставката си и за осъществената работа като министър председател на среща с представители на медиите, която ще се състои по-късно през днешния ден. 
Той пое премиерския пост през юни 2018 година, а преди този момент бе финансов министър.
Според грузинската конституция дружно с премиера в оставка автоматично излиза и цялото държавно управление. Министрите ще продължат да извършват функционалностите си до одобряване от Народното събрание на нов министър председател и нов кабинет. Това би трябвало да стане в двуседмичен период.
Очаква се на следващия ден парламентарното болшинство (на ръководещата партия) да уточни името на приемника на Бахтадзе, сподели пред публицисти през днешния ден заместник-председателят на Народното събрание Георгий Волски. " Засега не можем да кажем нещо със 100-процентна акуратност. В ход е разискване, на следващия ден всичко ще стане известно ", уточни той. 
Според грузински медии овакантеният пост ще бъде ангажиран от досегашния вицепремиер и министър на вътрешните работи Георгий Гахария.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР