Премиерът на германската провинция Тюрингия, либералът Томас Кемерих, избран вчера

...
Премиерът на германската провинция Тюрингия, либералът Томас Кемерих, избран вчера
Коментари Харесай

Либералът, избран за премиер на Тюрингия с подкрепата на крайната десница, подаде оставка

Премиерът на немската провинция Тюрингия, либералът Томас Кемерих, определен през вчерашния ден с гласовете на депутати от крайнодясната партия "Алтернатива на Германия " (АзГ), подаде оставка през днешния ден, съобщи ДПА. След вълната от рецензии той назова решението си "неизбежно ".

Преди това групата на неговата Свободна демократическа партия (СвДП) в районния парламент разгласи, че ще внесе предложение за разформироване на законодателното заседание и производство на нови избори в провинцията.

Изненадващото избиране на Кемерих вместо претендента на крайната левица, досегашния районен министър председател Бодо Рамелов, е първият случай в историята на Германия недодялан министър председател да поеме поста си благодарение на АзГ.

Източногерманската провинция Тюрингия избра министър председател благодарение на крайнодесните

Крайнодясната партия, която макар че е солидно показана на федерално и районно равнище, е в изолираност, защото никоя от главните политически сили не желае съдействие с нея.

Канцлерът Ангела Меркел окачестви като непростимо държанието на депутати от Народното събрание на Тюрингия, в това число от нейния Християндемократически съюз, дали своят вот в блок с АзГ.

За разпускането на 90-местния парламент на източната провинция са нужни гласовете на най-малко две трети от депутатите, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР