Премиерът на германската провинция Тюрингия, избран вчера от местния парламент

...
Премиерът на германската провинция Тюрингия, избран вчера от местния парламент
Коментари Харесай

Новоизбраният премиер на Тюрингия хвърли оставка заради скандала

Премиерът на немската провинция Тюрингия , определен през вчерашния ден от локалния парламент благодарение на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ", разгласи, че ще се отдръпна, с цел да трасира пътя за провеждането на нови избори , оповестяват немските медии.

Изборът на либерала Томас Кемерих в източната немска провинция провокира национално отвращение .
 Меркел гневна от избора на премиера на Тюрингия благодарение на крайната десница
Меркел гневна от избора на премиера на Тюрингия благодарение на крайната десница

Изборът бил " непростителен " и трябвало да бъде анулиран

" Оставката е неизбежна ", означи той. В продължение на години главните партии в Германия избягваха съдействието с " Алтернатива за Германия ".

Канцлерът Ангела Меркел, чиято лична партия поддържа Кемерих при гласуването, назова избора " непростителен ".

През последните години " Алтернатива за Германия " увеличи известността си измежду немските гласоподаватели, само че беше жигосана поради екстремистките си възгледи във връзка с имиграцията, свободата на словото и на медиите.

Вчерашното гласоподаване в Бундестага (парламента) на Тюрингия беше несъмнено като политическо земетресение , защото за първи път " Алтернатива за Германия " оказа помощ за сформиране на държавно управление в Германия, като беше нарушен консенсус сред главните партии в никакъв случай да не работят с екстремистки партии .

Кемерих разгласи провеждането на нови избори в провинцията, " с цел да се отстрани петното от поддръжката на " Алтернатива за Германия " за премиера ".

Въпреки че " Алтернатива за Германия " има необятна поддръжка в Тюрингия, изборите в провинцията през октомври бяха извоювани от крайнолявата партия " Левица ". Либералната Свободна демократическа партия, чийто водач в Тюрингия е Кемерих, завоюва единствено 5 % от гласовете, като едвам съумя да прескочи изборната преграда и да влезе в локалния парламент.

Но през вчерашния ден при скрито гласоподаване за избор на министър председател на държавното управление, откакто водачът на " Левица " Бодо Рамелов беше свален от власт, Кемерих победи Рамелов с 45 гласа " за " против 44 гласа " срещу " - с помощта на гласовете на " Алтернатива за Германия ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР