Премиерът на германската провинция Мекленбург-Предна Померания Мануела Швезиг планира да

...
Премиерът на германската провинция Мекленбург-Предна Померания Мануела Швезиг планира да
Коментари Харесай

Германия откри начин да защити от санкции Северен поток-2

Премиерът на немската провинция Мекленбург-Предна Померания Мануела Швезиг възнамерява да открие специфичен фонд за отбрана на климата, с цел да заобиколи глобите, с които Съединени американски щати заплашва по газопровода " Северен поток-2 ". Това оповестява немският вестник Bild, базирайки се на лични източници.

Според вестника, концепцията е Фондът за отбрана на климата да класифицира " Северен поток-2 " като " един от най-важните съставни елементи за опазването на околната среда в Мекленбург-Предна Померания ". Освен това организацията, която се образува, би трябвало да служи за сполучливото довеждане докрай на плана. За да осъществя това, фондът има намерение да сътвори профилирана комерсиална компания, чиито артикули и услуги ще се употребяват извънредно за построяването на газопровода " Северен поток-2 ".

" Билд " показва, че немските компании, които са застрашени от американски наказания, по този метод ще си сътрудничат с съветската страна посредством стопански принадлежности, предоставени от фонда. Според вестника, от техническа позиция никоя компания няма да си сътрудничи директно със " Северен поток-2 ". В тази връзка те няма да бъдат обект на американски наказания.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Съединените щати и други страни, които се опълчват на...

По-рано беше оповестено, че работата по " Северен поток-2 " в немски води ще бъде обновена на 5 декември.

Проектът включва построяването на две тръби на газопровода, чийто общ потенциал ще бъде 55 милиарда куб. метра газ годишно, от брега на Русия, през Балтийско море до Германия. В построяването на газопровода вземат участие доста европейски компании.

Украйна се бори интензивно с построяването на тръбопровода, страхувайки се, че ще загуби доходи от пренос на съветски газ, както и редица европейски страни, в това число Полша, Латвия и Литва, както и Съединени американски щати, които желаят да продават на Европейски Съюз собствен полутечен природен газ.

Според Съединени американски щати това е политически план, който заплашва енергийната сигурност на Европа. Руската страна неведнъж е заявявала, че планът е безусловно комерсиален и показва, че това не значи спиране на преноса на съветски газ през Украйна за Европейски Съюз.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР