Премиерът на германската провинция Долна Саксония Щефан Вайл за момента

...
Премиерът на германската провинция Долна Саксония Щефан Вайл за момента
Коментари Харесай

Премиерът на Долна Саксония: В момента няма шанс за завод на Фолксваген в Турция

Премиерът на немската провинция Долна Саксония Щефан Вайл за момента изключва вероятността за градеж на нов цех на Фолксваген (Volkswagen) в Турция поради турската инвазия в Сирия.

``
реклама

Това заяви в електронното си издание немското списание " Шпигел ", съобщи Българска телеграфна агенция. Вайл взе участие в надзорния съвет на Фолксваген като представител на Долна Саксония, която държи над 20 % от концерна. Картините, които виждаме от Северна Сирия, са ужасни, сподели Вайл. По думите му военната атака е явно нарушаване на интернационалното право и е предизвикала голяма бежанска вълна, както и изцяло изостряне на обстановката със сигурността.

Не мога да си показва, че при тези условия Фолксваген би направил инвестиция за милиарди в Турция, акцентира той. По думите му тази позиция се споделя от управлението на концерна. Според премиера на Долна Саксония за момента става дума за отсрочване, а не за цялостно отричане от проектите на Фолксваген за Турция.

Фолксваген заяви по-рано, че управлението му е отсрочило решението за изграждане на нов цех покрай турския град Измир. Решението трябваше да бъде взето доникъде на октомври. По думите на Вайл идващото съвещание на надзорния съвет е планувано за средата на ноември.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР