Премиерът на германската провинция Бавария Маркус Зьодер защити санкциите на

...
Премиерът на германската провинция Бавария Маркус Зьодер защити санкциите на
Коментари Харесай

Баварският премиер защити санкциите срещу Русия на първата си среща с Путин

Премиерът на немската провинция Бавария Маркус Зьодер отбрани глобите на Европейски Съюз против Русия през днешния ден при първата си среща с съветския президент Владимир Путин, съобщи ДПА.
" Санкциите ще останат, до момента в който не се трансформират изискванията за тях ", съобщи след срещата в Кремъл Зьодер, който оглавява държавното управление в промишлената провинция в Южна Германия от началото на 2018 година
 
 БГНЕС

Стъпките за преустановяване на спора в Източна Украйна, от които зависят глобите, са незадоволителни съгласно Зьодер.

Баварският министър председател дефинира траялия към час и половина диалог с съветския президент като доста другарски, от съвместен интерес и за двете страни.-->



Путин предложения Зьодер в Кремъл предвид на това, че през последната година Русия и Германия се стремят към по-тесни стопански връзки, отбелязва ДПА. Баварският политик е отпред на консервативния Християнсоциален съюз, сестринската партия на Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел.

Зьодер съобщи, че неведнъж е повдигнал въпроса за убийството предходната година на грузински жител в Берлин, закононарушение, в което немските управляващи подозират, че може да е забъркана съветската страна.

Германия изгони двама съветски дипломати, заявявайки, че Русия не сътрудничи задоволително на следствието. В отговор Москва също изгони двама немски дипломати.

След като Зьодер повдигнал въпроса, Путин единствено кимнал с глава.

Русия би трябвало да покаже почитание към суверенитета на Германия, акцентира Зьодер.

За грузинеца се допуска, че е воювал на страната на чеченските бунтовници против съветската страна.
Германската федерална прокуратура подозира, че управляващи в Русия, и по-специално в южната съветска република Чечения, е наредила убийството.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР