Премиерът на Гърция Кирякос Мицотакис представи пред международния панаир в

...
Премиерът на Гърция Кирякос Мицотакис представи пред международния панаир в
Коментари Харесай

Протести по време на икономическата реч на Мицотакис

Премиерът на Гърция Кирякос Мицотакис показа пред интернационалния панаир в Солун проектите си за развиване на стопанската система на страната на фона на националистически и синдикални митинги, съобщи БНР.

Под лозунга " Растеж за всички, напредък на всичко " консервативното държавно управление на Гърция има намерение да понижи налозите върху облагите, селскостопанския и строителния бизнес, както и облагането на приходите на по-бедните семейства.

Програмата на Мицотакис планува още приватизация на държавната газова компания и на държавната петролна компания, както и парично стимулиране на раждаемостта.

Пред панаирното градче имаше няколко демонстрации. Националистите за следващ път показаха неодобрение поради контракта за името на Северна Македония. " Македония е Гърция " и " Предатели ", гласяха плакатите.

Полицията арестува 33-ма стачкуващи. Използван беше и сълзотворен газ против друга проява - тази на синдикатите. Част от хората се пробваха да влязат в градчето по време на речта на Мицотакис.

В Солун бяха мобилизирани над 3500 служители на реда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР