Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис публично се извини на сънародниците

...
Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис публично се извини на сънародниците
Коментари Харесай

Премиерът се извини на гърците

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис обществено се извини на сънародниците си за слабостите, които е позволило държавното управление в борбата с пожарите, които вилнеят от 7 дни в страната, съобщи БНР.

„ Мащабът на бедствието, изключително в Евбия и Атика, провокира болежка в сърцата ни! Искам първо да поднеса своите извинения за всички недостатъци, които е имало през годините. Напълно разбирам нашите съграждани, които видяха по какъв начин къщите и парцелите им горят! “, съобщи гръцкият министър-председател.

В телевизионно послание Мицотакис съобщи, че климатичните промени чукат на вратата и прикани гърците все пак да са единни против естественото злополучие с невиждани мащаби. Премиерът даде обещание тези, които са изгубили домовете си, да бъдат обезщетени. Повече от 500 пожара пламнаха в Гърция през последната седмица, най-опустошителните от които са в Атика и на остров Евбея. Хиляди фамилии бяха принудени да се изтеглят от няколко десетки обитаеми места. За тях Мицотакис заяви, че ще бъдат отпуснати 500 милиона евро помощи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР