Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис предложи европейските държави заедно да

...
Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис предложи европейските държави заедно да
Коментари Харесай

Гърция предложи ЕС да купи патентите за ваксина срещу коронавируса

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис предложи европейските страни дружно да се снабдят с патенти за ваксини и бързи проби за ковид , осведоми " Политико ".

В изявление за немския вестник " Франкфуртер алгемайне цайтунг " Мицотакис поддържа предложение на собствен консултант, който е предложил страните членки на Европейски Съюз дружно да придобият патентни права на нови ваксини и бързи проби за ковид.
 Гърция наложи санкции за над 4 млн. евро на извършители на спешни ограничения
Гърция наложи санкции за над 4 млн. евро на извършители на спешни ограничения

" Мерките имат за цел да защитят здравето на жителите, не са наказване "

Най-малко 20 ваксини сега се създават против ковид , сподели гръцкият министър председател.

Щом ефикасността им бъде потвърдена, тези ваксини би трябвало допустимо най-бързо и заслужено да бъдат раздадени, и на рационална цена, акцентира Мицотакис.

За да посрещнат това предизвикателство, по думите му, европейските държавни управления би трябвало да възнаградят производителите с пазаруване на патентите им на рационални цени.
 Гърция сложи под карантина втори бежански лагер поради ковид
Гърция сложи под карантина втори бежански лагер поради ковид

Заразеният афганистанец живее със фамилията си в лагера " Малакаса "

В същото време ще покаже на европейските жители, че парите на данъкоплатците са изхарчени свястно, счита министър-председателят на балканската страна.

Повече от 1700 са инфектираните с ковид в Гърция, а умрелите са 73.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 1,13 млн. доказани случая, а умрелите са повече от 63 000. Регистрирани са случаи в 207 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 1,28 млн. случая и над 70 000 умряли в 183 страни, възстановили са се повече от 265 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР