Премиерът на Гърция Алексис Ципрас започна кампанията си за предстоящите

...
Премиерът на Гърция Алексис Ципрас започна кампанията си за предстоящите
Коментари Харесай

Ципрас поиска шанс от гърците да управлява с развързани ръце

Премиерът на Гърция Алексис Ципрас стартира акцията си за идните парламентарни избори с апел към гръцките гласоподаватели да дадат втори късмет на държавното управление му да работи с развързани ръце, написа " Гардиън ".

Разкривайки предизборната стратегия на СИРИЗА след публично поискване разформироване на Народното събрание, Ципрас призна " гнева и умората " , които доведоха до съкрушителната загуба на изборите за Европейски парламент. Той даде обещание да открие нови работни места и да понижи налозите - централна част от програмата.
 Ципрас изиска разформироване на Народното събрание и насрочване на избори
Ципрас изиска разформироване на Народното събрание и насрочване на избори

Премиерът разгласи решението си след загубата на евровота

" Гърците имат право на вяра ", разгласи министър председателят пред фрагменти на партия СИРИЗА и напомни годините на прецизен надзор от кредиторите.

" Трябва да стиснем зъби и да вземем сложни решения по пътя , който въобще не е елементарен...Разбирам гнева и умората на мнозина, само че ние заслужаваме късмет да управляваме за първи път без ръцете ни да са завързани ", прикани той.

Ципрас беше заставен да свика предварителни избори четири месеца преди вота, откакто СИРИЗА изгуби с невижданите 9,5% разлика от главната опозиционна партия " Нова народна власт " на евровота и с по-голяма разлика на локалните избори през май.

Предсрочните избори ще се проведат на 7 юли.

Загубата на левицата е описвана от някои високопоставени членове на СИРИЗА като " голям потрес ". Партията е изгубила поддръжката на междинната класа, която е съществено наранена от по-високите налози . Като друга причина се показва извънредно ниската изборна интензивност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР