Премиерът на Гърция Алексис Ципрас обяви, че турски изтребители са

...
Премиерът на Гърция Алексис Ципрас обяви, че турски изтребители са
Коментари Харесай

Турски изтребители тормозят гръцки хеликоптер, в който е Ципрас

Премиерът на Гърция Алексис Ципрас разгласи, че турски изтребители са тормозили хеликоптера, с който е пътувал по време на посещаване на далечен гръцки остров по случай Деня на независимостта на Гърция, който се отбелязва през днешния ден (25 март) в южната ни съседка, оповестява " Асошиейтед прес ".

Ципрас посочи, че е бил " посрещнат " от турски изтребители, нарушаващи гръцкото въздушно пространство по време на идването му на дребния източен егейски остров Агатониси.

Този ход принудил хеликоптера да извърши маневри на ниска височина, до момента в който гръцки изтребители са пристигнали, с цел да отклонят турските самолети, посочи Ципрас.

Гърция и Турция от дълго време имат обтегнати връзки и са разграничени по няколко въпроса, в това число териториални разногласия в Егейско море. Атина постоянно се оплаква, че турски изтребители нарушават нейното въздушно пространство.

Ципрас акцентира, че Гърция е ангажирана да организира разговор и да си сътрудничи с Турция, само че в случай че е належащо " ще създадем това, което нашите предшественици са ни учили, а точно - да пазиме страната си ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР