Премиерът на Гърция Алексис Ципрас излезе с видеопослание към гръцкия

...
Премиерът на Гърция Алексис Ципрас излезе с видеопослание към гръцкия
Коментари Харесай

Ципрас: Ние защитаваме нашата провинция Македония

Премиерът на Гърция Алексис Ципрас излезе с видеопослание към гръцкия народ преди основното гласоподаване на Преспанското съглашение с Македония.
Ципрас отбелязва, че е настъпило времето да се изнесат обстоятелствата за договорката на Македония и да се " научи истината " за всичко.
" Ние пазиме нашета провинция Македония с Преспанското съглашение. Превъзмогнахме страха и инерцията със самонадеяност и откриваме път за мир и стопански напредък ", отбелязва Ципрас във видеото, качено във Фейсбук със заглавие " Истината за Преспанското съглашение ".
Сподели с твоите другари
Според него това съглашение е основополагащо за другарство, съдействие и приятелство на народите на Балканите.
" Нашите съседи разграничават своята еднаквост, признавайки, че техният език е славянски и тяхната просвета по никакъв метод не е обвързвана с античното гръцко завещание.
Чрез Преспанския контракт признаваме поданството, а не етническите групи. Няма да има иредентистки подмятания в техните учебници. Те трансформират наименованията на монументи, инфраструктура и публични места ", акцентира още гръцкият министър председател, представен от " Ал Джазира ".
Видеото включва фрагменти от подписването на договорката сред Гърция и Македония на 17 юни 2018 година, както и извадки от тирада на гръцкия министър председател в Атина.
Споразумението планува Скопие да преименува страната на Република Северна Македония.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР