Премиерът на френскоезичната канадска провинция Квебек обяви, че пълнолетните й

...
Премиерът на френскоезичната канадска провинция Квебек обяви, че пълнолетните й
Коментари Харесай

Неваксинираните срещу коронавирус пълнолетни в Квебек ще бъдат глобявани

Премиерът на френскоезичната канадска провинция Квебек разгласи, че пълнолетните й поданици, които отхвърлят да се имунизират против ковид, ще бъдат глобявани, съобщи Асошиейтед прес.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29739
Според Франсоа Лього неваксинирането води до последствия за здравната система и не би трябвало всички поданици на Квебек да заплащат цената за това. Премиерът разясни, че санкцията ще се ползва единствено за хора, които не могат по медицински аргументи да бъдат освободени от имунизация.

За първи път държавното управление на Квебек афишира такава мярка против тези, които не желаят да се имунизират.

Около 10 % от пълнолетните в Квебек не са имунизирани, само че те съставляват към 50 % от пациентите в интензивни отделения.

Квебек към този момент вкара и вечерен час от 22 до 5 ч. в опит да възпре разпространяване на болестта. От 18 януари магазините за канабис и за алкохолни питиета ще изискват документ за имунизация против ковид. Скоро образецът им може да последват и фризьорските салони и моловете.

Глоби се възнамеряват и в други страни по света.

В Гърция хората над 60 години би трябвало да си слагат до неделя минимум една доза от имунизациите против ковид, другояче ще бъдат глобявани с по 100 евро на месец, до момента в който не си слагат доза.

В Австрия ще се постановат санкции до 3600 евро на хората, които не се подчинят на наложителната имунизация против ковид, която ще влезе в действие от февруари за всички над 14 години.

В Италия жителите на и над 50 години би трябвало да са с най-малко една доза от имунизациите към средата на февруари, когато влизат в действие санкции, които могат да възлязат на до 1600 евро, в случай че неимунизираните хора от тази възрастова група отидат на работното си място, добавя Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29739  Пациенти с COVID-19 чакат с часове за рентген пред болничното заведение в Разлог Пациенти с COVID-19 чакат с часове за рентген пред болничното заведение в Разлог  Доц. Кунчев: Ако бяхме с “Делта ”, при тези 7000 болни щяхме да напълним лечебните заведения Доц. Кунчев: Ако бяхме с “Делта ”, при тези 7000 болни щяхме да напълним лечебните заведения  Рекорден брой новозаразени с ковид в Германия за денонощие Рекорден брой новозаразени с ковид в Германия за денонощие
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР