Премиерът на Франция Едуар Филип съобщи, че кабинетът задейства план,

...
Премиерът на Франция Едуар Филип съобщи, че кабинетът задейства план,
Коментари Харесай

Франция задейства план за Брекзит без споразумение

Премиерът на Франция Едуар Филип заяви, че кабинетът задейства проект, посредством който страната да се приготви за " Брекзит без съглашение " - вид, който наподобява " все по-малко необикновен ", предадоха Франс прес и ТАСС.

Френското държавно управление е планувало " законодателни и юридически ограничения, посредством които да се избегне спирането на права и дейно отбраняване на правата на нашите сънародници и на нашите предприятия ", уточни министър-председателят след среща с членове на кабинета. 

Планът планува по-специално 50 милиона евро вложения з а подкрепяне на френските летища и пристанища за справяне с последствията от възможен корав Брекзит, отбелязва Ройтерс.

" Правителството носи отговорност страната ни да е подготвена, ползите на жителите ни да бъдат опазени и предпазени ", съобщи министър-председателят на Франция.

След като проектът бе утвърден през вчерашния ден от Националното заседание, през днешния ден следва дефинитивно да бъде признат и от Сената. Въз основа на закона, който ще бъде подписан тази седмица от президента, ще бъдат създадени " пет наредби, които ще бъдат показани идната сряда на държавното управление и оповестени през идващите три седмици ", посочи Филип.-->

Тези пет наредби ще обезпечат юридическа рамк а, с цел да може Франция да реагира на възможен Брекзит без съглашение, добави министър председателят.

Става дума по-специално да бъдат предпазени ползите на французите, ж ивеещи във Англия, да се подсигурява избран статут на английските жители във Франция и да се плануват ограничения за възобновяване на контрола върху стоките, транспортирани през границите. 

Френските управляващи изследват и проект за подкрепяне на риболова - бранш, който може да се окаже прекомерно уязвим при Брекзит без съглашение. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР