Премиерът на Франция Едуар Филип обяви днес план на стойност

...
Премиерът на Франция Едуар Филип обяви днес план на стойност
Коментари Харесай

Франция с нови мерки, за да спре протестите срещу скъпите горива

Премиерът на Франция Едуар Филип разгласи през днешния ден проект на стойност 500 милиона евро (564 милиона долара) за подкрепяне на водачите с най-ниски приходи. Това е опит да бъде спряна вълната от всеобщи митинги против нарастването на цените върху горивата, съобщи ДПА.

Правителството ще удвои настоящия бонус от 2000 евро, който се отпуска на водачите с ниски приходи, които сменят старите си коли, за които се счита, че замърсяват околната среда, с по-нови и по-чисти модели, сподели през днешния ден пред радио Ер Те Ел Едуар Филип.

Правителството ще усили и други помощи, които дава на водачите, както и съществуващата специфична помощ за фамилии с ниски приходи, които употребяват дизелово гориво за отопление на домовете си.

Филип съобщи, че новите проекти като цяло ще се показват в спомагателни разноски от 500 милиона евро за държавното управление.

Новите ограничения бяха оповестени, откакто през последните седмици избухнаха митинги в цялата страна против повдигането на налозите върху горивата. Няколко асоциации и групи, основани в обществените мрежи, са възнамерявали демонстрации и блокади на пътищата на 17 ноември.

Остава да забележим дали новите ограничения на френското държавно управление ще бъдат задоволителни, с цел да успокоят до събота гнева на " жълтите жилетки ", който продължава отколешна френска традиция на оборване, най-много на налозите.

Броят на стачкуващите в събота би могъл да послужи на президента като барометър за отношението към сложните промени в пенсионното обезпечаване и в публичните услуги, които още са в неговия дневен ред.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР