Премиерът на Черна гора Дритан Абазович е поискал от ръководителите

...
Премиерът на Черна гора Дритан Абазович е поискал от ръководителите
Коментари Харесай

Черногорският премиер е получил смъртни заплахи

Премиерът на Черна гора Дритан Абазович е изискал от ръководителите на полицията и тайните служби да проверяват смъртни закани, които е получил поради ареста на Петър Лазович, наследник на някогашния полицейски началник Зоран Лазович, оповестява уеб сайтът Екзит.

Абазович е уведомил министъра на вътрешните работи Филип Адич, шефа на Полицейската администрация Зоран Бърджан и шефа на Националната организация по сигурността Сава Кентера за изказванията, че групи, близки до Зоран Лазович и сина му Петър, възнамеряват възмездие за ареста.

През юли предходната година Европол съобщи на Специалната държавна прокуратура транскрипции на известия, разменени посредством мобилно приложение, съгласно които служителят на реда Петър Лазович е кореспондирал и сътрудничил с водачи и членове на незаконния Кавачки клан.

" Арестуваният чиновник на Националната организация по сигурността Петър Лазович има проблем със закона. Това, уповавам се, е ясно на всички, които желаят да продължа дружно с сътрудниците си задачата за определяне на господство на закона, от което няма да се откажа и на милиметър макар заканите, екстремисткия звук, езика на омразата ", съобщи Абазович.

" Бях осведомен от няколко източници, че в признанията на групи, близки до Лазович, съм бил набелязан основно поради проблемите им със закона. Също по този начин ми споделиха, че се пробват да основат атмосфера, в която аз, като министър-председател, сякаш оказвам " напън " върху прокурорите да преследват Лазович и престъпно-бизнесменската група от хора към тях ", добави той.

Петър Лазович е наследник на някогашния шеф на Сектора за битка с проведената престъпност и корупцията и някогашен заместник-директор на Полицейската администрация Зоран Лазович. Той беше задържан преди седмица по заповед на Специалната държавна прокуратура по обвинявания в основаване на незаконна организация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР