Премиерът на Чехия обвини днес Европейския парламент, че се намесва

...
Премиерът на Чехия обвини днес Европейския парламент, че се намесва
Коментари Харесай

Бабиш: Европарламентът се намесва във вътрешните работи на Чехия

Премиерът на Чехия упрекна през днешния ден Европейския парламент, че се намесва във вътрешните работи на страната. Причина за това стана призната резолюция, осъждаща спора сред персонални и държавни ползи на Бабиш, предава БГНЕС.
Европейският парламент продължава да се намесва във вътрешните работи на Чехия, съобщи министър председателят пред публицисти, разяснявайки резолюцията. „ Ние сме суверенна страна и у нас се води политическа борба. На 8 и 9 октомври предстоят парламентарни избори, а Европейският парламент желае да окаже въздействие върху тях. Разбира се, че [гласуването на резолюцията е самодейност на чешката съпротива “, сподели Бабиш.
 14-часово изключително съвещание за избор на съмнение против кабинета на Бабиш 14-часово изключително съвещание за избор на съмнение против кабинета на Бабиш
Опитът на дясната съпротива да гласоподава избор на съмнение на актуалното държавно управление на Андрей Бабиш в долната камара на чешкия парламент...
Тази заран пресслужбата на Екологичен потенциал заяви, че в поддръжка на резолюцията, осъждаща спора на ползи на Бабиш, са дали своят вот 505 депутати, а срещу са били 30 и 155 са се въздържали. 
Междувременно президентът Милош Земан разяснява събитието и съобщи, че това не е съществено, защото резолюцията не носи след себе си правни последствия. Европейската комисия бе тази, която алармира за спора на ползи на доларовия милиардер Бабиш. Ситуацията ще бъде прегледана от службата на Европейския прокурор. Проверка прави и полицията на Чехия.
На 31 май тя предложи на прокуратурата да притегли премиера към наказателна отговорност по съмнение в измами с нелегално получени от свързаната с него компания „ Stork nest “ на субсидии от фондовете на Европейски Съюз в размер на 50 млн. крони или към 2 млн. евро). Бабиш отхвърли изрично оправените му обвинявания. Той ги разгласи за провокация на политическите си съперници, а делото с дотациите за поръчково.
Разглеждането му към този момент един път беше прекъснато от прокуратурата и в този момент се вършат опити още веднъж да се открие преди идните парламентарни избори на 8 и 9 октомври тази година. Премиерът акцентира, че няма спор на ползи, защото не се занимава с бизнес, заемайки високия държавен пост и е трансферирал ръководството на фирмите си на попечителски фонд.
 Доклад на Европейска комисия уличава чешкия министър председател в спор на ползи Доклад на Европейска комисия уличава чешкия министър председател в спор на ползи
Чешкият министър председател Андрей Бабиш се озова под обстрел през днешния ден, откакто Европейската комисия (ЕК) разгласява отчет, в който се споделя, че него...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР