Премиерът на Чехия Андрей Бабиш и унгарския му колега Виктор

...
Премиерът на Чехия Андрей Бабиш и унгарския му колега Виктор
Коментари Харесай

Бабиш и Орбан критикуват плана на ЕС за зелена енергия

Премиерът на Чехия Андрей Бабиш и унгарския му сътрудник Виктор Орбан, който е на посещаване в Прага, по време на общата конференция разкритикуваха проектите на управлението на Европейски Съюз за интензивен преход на общността към приемане на сила от.

„ Вчера написах писмо на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и на ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и си размених с тях СМС-и по отношение на това, че Европейска комисия бърка със своите разбори за разпределение на разрешенията за излъчвания на въглероден диоксид сред страните от Европейски Съюз и че тези позволения, които се трансфораха в предмет на спекулации на разнообразни фондове и банки, се отразяват извънредно отрицателно на нашата индустрия ”, сподели Бабиш.
 Орбан: Европейските страни градят ново общество, което няма да свърши добре Орбан: Европейските страни градят ново общество, което няма да свърши добре
В извънредно изявление, излъчено по най-големият американски ефирен канал Fox News, министър-председателят на Унгария Виктор Орбан...

Според него, упованията на Европейски Съюз с разрешителните за страните от общността за излъчвания на въглероден диоксид, сподели той, въобще не са се оправдали.

Това се е отразило отрицателно върху чешките компании и визира директно жителите на Чехия, защото от идната година ще се отрази на цените на енергийните доставки.

„ Ето за какво желаех [от управлението на ЕС] тази тематика да бъде включена в [дневния ред за обсъждане] на срещата ни още на 5 октомври, макар, че е включена в програмата на Европейския съвет за 21 октомври. Мисля, че не съм единственият в Европейския съюз, който желае да позволи този проблем. Трябва бързо да намерим решение. Трябва да спрем спекулациите с разрешителните за излъчвания на въглероден диоксид. Необходимо е да се дефинира горна граница на нарастването на цените “, сподели Бабиш.

се разгласи за прагматичен и рационален метод във връзка с отхвърли от произвеждане и потребление на коли с мотори с обичайно гориво. Той предизвести, че прибързаните решения по този въпрос няма да докара до положителни резултати и ще се отразят отрицателно както на потребителите, по този начин и на стопанската система като цяло.
 Бабиш: Европейски Съюз се меси в предизборната акция на Чехия, това не е тяхна работа Бабиш: Европейски Съюз се меси в предизборната акция на Чехия, това не е тяхна работа
Брюксел се меси в предизборната акция на идните на 8 и 9 октомври в Чехия избори за Палата на депутатите (долната камара на па...

Бабиш и Орбан дадоха висока оценка на двустранните чешко-унгарски връзки и обявиха, че съдействието сред Прага и Будапеща във всички области, в това число защита и сигурност, ще продължи да се развива.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР