Премиерът на Чехия Андрей Бабиш да бъде обвинен в измами

...
Премиерът на Чехия Андрей Бабиш да бъде обвинен в измами
Коментари Харесай

Чешкият премиер е замесен в измами с европари

Премиерът на Чехия Андрей Бабиш да бъде упрекнат в измами със средства от еврофондове предложи полицията в страната след завършило следствие, заяви електронното издание " Политико ". Заключението от инспекцията е предадено на прокуратурата в Прага, която би трябвало да вземе решение дали да повдигне обвинявания на министър-председателя и на негови съучастници за корист с 2 млн. евро. " Прокурорът ще прегледа в детайли отчета и по-късно ще реши дали да предяви обвинявания, или казусът да бъде решен по различен метод ", съобщи представител на пражката прокуратура. В случай, че се стигне до съд, Бабиш е застрашен от наказание до 10 година отнемане от независимост. 

Премиерът Андрей Бабиш , който е отпред на страната от 2017 г., изрично отхвърля подозренията за финансови злоупотреби. Той смята, че става въпрос за  " политически скрит план " против него и упорства, че дейностите на полицията са " политизирани ".

Чешкият министър-председател, който е милиардер и огромен предприемач, е измежду разследваните за нелегално асимилиране на 2 млн. евро от фондовете на Европейски Съюз. Парите били взети от негови компании, без да имат право на това. Европейската организация за битка с измамите (ОЛАФ) направи следствие сред 2015 година и 2017 година, като също откри нередности по така наречен случай " Щъркелово гнездо ", а Европейска комисия е в развой на подготовка на отчет за възможен спор на ползи, в който е забъркан и Бабиш, твърди " Политико ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР