Премиерът на Бавария Маркус Зьодер взе на мушка проекта за

...
Премиерът на Бавария Маркус Зьодер взе на мушка проекта за
Коментари Харесай

Премиерът на Бавария взе на мушка Меркел заради реформите в еврозоната

Премиерът на Бавария Маркус Зьодер взе на мушка плана за промяна на еврозоната, който немският канцлер Ангела Меркел контракти с френския президент Еманюел Макрон, отхвърляйки концепцията пари на немските данъкоплатци да бъдат употребявани за подкрепяне на други страни членки на европейския валутен блок, оповестява " Ройтерс ".

Меркел и Макрон договориха във вторник проект за основаване на бюджет на еврозоната за усилване на икономическото доближаване в границите на валутния блок, който съвсем се разпадна поради дълговата рецесия, разразила се след 2009 година
Зьодер, който е част от управлението на консервативните баварски съдружници на Меркел от Християнсоциалния съюз (ХСС), разяснява, че разискването на европейските промени е основало усещането, че проблемите с финансите и мигрантите в еврозоната могат са бъдат свързани, добавяйки, че " това може да остави неприятен усет ".
" Едно нещо е ясно: нуждаем се от непоклатимост в Европа не като постоянно отпускаме повече пари, а по-скоро посредством промени в съответните страни ", добави Зьодер, чийто ХСС е сестринска партия на Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел.
" Не желаеме общественост на задължения ", настоя той, като добави: " Не може да бъде по този начин, че европейските финансови принадлежности да са създадени, да вземем за пример, с цел да избавят още италиански банки. Този проблем би трябвало да бъде позволен в Италия. Това са нещата, за които би трябвало да се беседва. "
Меркел разяснява във вторник, че е оптимистично настроена, че държавното управление и Народното събрание ще поддържат препоръчаните промени на еврозоната.
Ала през вчерашния ден членове на консервативния блок на Меркел се опълчиха на по-голям финансов принос към еврозоната, критикувайки съглашението ѝ с Макрон за основаването на общ бюджет на валутния блок. Те акцентираха, че не са били авансово осведомени за проекта и заплашиха да не го поддържат.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР