Премиерът на Бавария Маркус Зьодер бе избран днес за председател

...
Премиерът на Бавария Маркус Зьодер бе избран днес за председател
Коментари Харесай

Маркус Зьодер оглави баварския Християнсоциален съюз

Премиерът на Бавария Маркус Зьодер бе определен през днешния ден за ръководител на баварския Християнсоциален съюз (ХСС) на ексклузивен конгрес на партията в Мюнхен, съобщи ДПА.

Зьодер поема управителния партиен пост от Хорст Зеехофер. През ноември Зеехофер разгласи, че подава оставка като водач на ХСС, откакто на изборите за баварския парламент партията загуби безспорното си болшинство.

В прощалната си тирада пред конгреса Зеехофер, който е федерален министър на вътрешните работи, разгласи, че ще продължи да не взема отношение за битката за власт в партията. " Радвам се, че поех доста, преглътнах доста, само че не говорех за това ", сподели 69-годишният политик. Той напомни, че след федералните избори през 2017 година в ХСС е имало " известни различия ", само че той не е реагирал на тях. " Защото в случай че работиш в партията толкоз дълго, колкото работих аз, партията ти става скъпа ", заключи някогашният водач.

Преди да бъде определен, Маркус Зьодер сподели пред делегатите, че ХСС " би трябвало да отвори нова глава " в съдействието си с Християндемократическия съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел. Той акцентира, че ХСС не е баварски клон на ХДС и че християнсоциалистите се стремят към " профил със жанр ". Според Зьодер двете консервативни партии би трябвало да работят дружно, а не една против друга и да натъртват върху това, което ги свързва, а не върху това, което ги разделя. " Време е за актуализирана обединена мощ на ХСС и ХДС ", заключи новият водач на баварската партия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР