Премиерът на Бавария Маркус Сьодер призова за възможно най-скоро пускане

...
Премиерът на Бавария Маркус Сьодер призова за възможно най-скоро пускане
Коментари Харесай

„Северен поток - 2“ да бъде пуснат преди началото на студената зима

Премиерът на Бавария Маркус Сьодер прикани за допустимо най-скоро стартиране в употреба на газопровода " Северен поток 2 ", който съгласно него ще стане основа за постоянни доставки на газ за Германия. Това съобщи той в изявление, оповестено в неделя за медийната група Funke.

„ Необходима е умна тактика за доставяне с сила. За задачата е целесъобразно скоро да се пусне газопроводът „ Северен поток 2 “, с цел да се подредят цените на газа “, споделя Цьодер. Баварският министър председател акцентира, че „ хората чакат бързо решение “. " Оставяме въглищата, нуклеарната сила, имаме от ден на ден и повече дефицит на запаси, цените се повишават и потребността от електрическа енергия се усилва в светлината на дигитализацията и електромобилността. В тази връзка имаме потребност от газови електроцентрали ", сподели Сьодер

„ Северен поток 2 “ просто би бил надеждна основа за постоянен рандеман на газ в Германия “, заключи той. Строителството на " Северен поток 2 " беше изцяло приключено на 10 септември. За да стартира изпомпване на газ, от оператора на плана се изискваше да показа документи за сходство с техническите стандарти на Минния орган на Стралзунд.

Също по този начин се изисква регистрация като самостоятелен транспортен оператор, Федералната мрежова организация би трябвало да разгласява плана на решение до 8 януари 2022 година Тази организация не може да забрани комерсиалното изпомпване на газ, само че в случай че то стартира преди приемане на регистрацията, операторът ще бъде санкциониран. Тази регистрация е нужна за сходство с Директивата за газа на Европейски Съюз.

Руската страна неведнъж е подчертавала, че " Северен поток 2 " е извънредно комерсиален план и се извършва взаимно с европейски сътрудници. На 13 октомври съветският президент Владимир Путин, по време на пленарната сесия на Руската енергийна седмица, назова политически стимулирано бръщолевене за потреблението на сила от Русия като оръжие. Той уточни, че даже в най-трудните интервали на Студената война Руската федерация постоянно, непрестанно, изпълнявайки напълно договорните си отговорности, доставяше газ за Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР