Премиерът на България Бойко Борисов посочи на пресконференцията след края

...
Премиерът на България Бойко Борисов посочи на пресконференцията след края
Коментари Харесай

Борисов: Ако нещо може да потопи Балканите, то това е миграцията

Премиерът на България Бойко Борисов уточни на конференцията след края на четиристранната среща сред Сърбия, Румъния, Гърция и България в Белград, че в случай че нещо може да потопи Балканите, то това е миграцията.

Ако нещо може да потопи Балканите, то това е този въпрос. България се оправя прелестно. Трябва да се оказва помощ на Гърция. Трябва да се държим единни и дружно. Надявам се през идващите 6 месеца Румъния да държи тази тематика и да я завърши “, съобщи министър-председателят. Той очерта големия капацитет, който имат четирите страни, а те - биха приели всеки, работещ за по-добро европейско бъдеще.

„ Е вропа и светът имат потребност от позитивни образци за мир и съгласие , а с дипломация и с търпелив звук да се вземат решение проблемите, тъй като капацитетът и развиването ни са огромни “, съобщи министър председателят Борисов. Той акцентира още, че във връзка с енергийните планове продължаваме да работим интензивно и също би трябвало да бъдем един тим.

„ Няма по-добро място от Европейския съюз и нашите срещи постоянно са в унисон с главната европейска политика за присъединение, развиване, разцвет, увеличение на Брутният вътрешен продукт и на приходите на популацията “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов на брифинг в Белград след края на Четиристранната среща на високо ниво сред България, Гърция, Румъния и Сърбия. Бойко Борисов акцентира, че четирите страни имат голям капацитет за развиване - и като население, и като Брутният вътрешен продукт, по тази причина не би трябвало да бъдат подценявани.
 
Пред публицистите министър председателят Борисов уточни всички инфраструктурни планове, по които се работи интензивно в район а. „ Магистралата София-Солун върви интензивно, до година и половина ще бъде подготвена и последната ни права до сръбската граница, жп линиите са 10 пъти по-бързи и електрифицирани “, съобщи българският министър-председател. Той добави, че тунелът на Шипка ще бъде подготвен до август и изрази вяра да бъдат построени още два-три моста над Дунав с Румъния.-->
 
Сръбският президент Александър Вучич благодари на премиера Бойко Борисов и неговия екип за това, че вложиха извънредно доста старания за европейската вероятност и съгласуваност на Западните Балкани. Вучич акцентира, че Европейски Съюз би трябвало да продължи консолидираното на Сърбия и страните от Западните Балкани. Той в детайли се спря върху инфраструктурните и енергийните планове, които са извънредно значими за целия район и Европа.
 
“Бихме желали да имаме по-добра съгласуваност сред нашите страни и да имаме доста повече контакти с другарските ни страни “, съобщи министър председателят на Румъния Виорика Дънчила. Тя уточни, че с премиера Бойко Борисов са определили среща сред двете държавни управления. На нея ще се разиска реализирането на многото плановете, по които се работи като мостове над Дунав, навигацията и приемането на всички нужни ограничения по осъществяването им.
 
„ Нашият формат демонстрира, че Балканите са място, което може да способства за европейския дневен ред, а не са второразреден район “, съобщи министър председателят на Гърция Алексис Ципрас. Той акцентира, че се концентрираме върху икономическия ни разцвет, който минава през разширението на европейския план. „ Българското председателство даде опция още веднъж да бъде поета тематиката от дневния ред на Солун, която бе заложена през 2003 година “, приключи Ципрас.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР