Премиерът на България Бойко Борисов пое ангажимент правителството да съдейства

...
Премиерът на България Бойко Борисов пое ангажимент правителството да съдейства
Коментари Харесай

Застрахователите отказват да върнат тялото на Скатов, България взе мерки

Премиерът на България Бойко Борисов пое ангажимент държавното управление да спомага за превозването на тленните остатъци на българския катерач Атанас Скатов от Пакистан до България. Това стана ясно на среща на премиера Борисов с мениджъра на починалия планинар Мария Илиева, на която участваха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

„ Изразявам съболезнования към фамилията и околните на Атанас Скатов. Изказвам удивление пред силата на духа му. Такава воля и героизъм няма да бъдат забравени “, означи министър председателят Бойко Борисов.

Мениджърът Мария Илиева изрази признателност към министър-председателя Борисов за ангажираността и съдействието, което е получила до момента персонално от него и от министър Захариева.

Българският консул в Исламабад получи всички нужни документи от Министерство на вътрешните работи и Министерство на външните работи на Пакистан за превозването на тленните остатъци. Тъй като немската компания, която е застраховала Атанас Скатов преди експедицията, към момента отхвърля да изплати сумата по превозването, българското външно министерство извърши заплащане, с цел да може тленните остатъци на алпиниста да бъдат допустимо най-бързо върнати у нас. Всеки ден престой в Исламабад оскъпява разноските.

Мария Илиева осведоми премиера Борисов по какъв начин са минали последните часове от живота на алпиниста и съобщи, че е невероятно повода за гибелта на Скатов да е друга с изключение на скъсано въже. Тя изясни, че е имало цялостен сектор по върха, който не е бил обезопасен и се е наложило участниците в експедицията да създадат въже с плат от облеклата си.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР