Премиерът на България Бойко Борисов коментира подадената оставка от президента

...
Премиерът на България Бойко Борисов коментира подадената оставка от президента
Коментари Харесай

Борисов с горещ коментар за случилото се в БФС и расисткия скандал


Премиерът на България Бойко Борисов разяснява подадената оставка от президента на БФС Борислав Михайлов. Пред публицисти в Шумен Борисов сподели, че няма да се търпи неспазването на законите в страната и разкри, че акцията на ГДБОП е била планувана дни преди дуела с Англия нощес.

„ Това си е работата на БФС. Аз не съм се стремял към него. Аз споделих какво стопираме да вършим, с цел да не каже някой, че се мешаме в работата на футболния съюз “, съобщи Борисов по отношение на подадената оставка на Борислав Михайлов.

„ Преди известно време ние говорихме точно за почит, за непорочност на взимане на съдийски решения, за ненамесата в работата им. За страдание те не се вслушаха и мислеха, че с сътрудниците, които се срещахме и ги предупредихме си вършим на ниска цена ПР. Исках да съм ги предизвестил, с цел да не може по-късно някой от ФИФА и УЕФА да ми прави забележки. Те не се съобразиха и това, което службите ми рапортуваха сутринта, просто съответстваха няколко неща дружно. Операцията беше планувана няколко дни преди вчерашния мач.

"Искам доста ясно да се разбере, че ние не се месим в активността и работата на БФС, макар че когато идват огромни шефове от футболните централи, аз постоянно ги одобрявам. Това, което се прави на територията на страната и не се съблюдават законите, договарят мачове или договорят съдии за мачове, няма да ги поносим. Това е реакцията през днешния ден след дълго време вършена работа от полицията, ГДБОП и Национална агенция за приходите “, добави Борисов.

Премиерът не подмина и нагативния имидж, който закупи страната ни по света поради расисткия скандал, като настоя за среща сред външния ни министър Екатерина Захариева и британския дипломат, за изложение на противоречие с това всички българи да бъдат слагани под общ знаменател.

„ Техните почитатели подмятаха банани на най-хубавите футболисти в света. Не ние сме го измислили от това. Срамуваме се от тези няколко индивида. Не може да допуснем във Англия медии да разясняват по този метод България. “

„ В българските тимове сигурно има повече цветнокожи футболисти, в сравнение с Острова. В нашия народен тим имаше трима тъмнокожи футболисти и в техния имаше трима. Какъв расизъм? “

„ Дават ни оценка, които са потвърдени в расизма си. Нашата реакция е доста кардинална. Абсолютно сме за респекта и в никакъв случай не сме били расисти. Ние сме избавили евреите, когато другите са ги горили в пещ. Какви расисти? “

„ Ще създадем игрища, когато има защо да ги създадем, с цел да гледат почтен и хубав футбол. Тогава ще вършим игрища. Сметнете какъв брой зали сме създали. “

„ Ние изтърпяхме два дни англичаните, които какво ли не вършиха. Ние не дадохме оценка на британската нация. Имаме прелестни връзки с Англия. Никой не би трябвало да ни назовава животни. Тогава се възпламеняваме ние с право “, сподели още Бойко Борисов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР