Премиерът на България, акад. Николай Денков, прие участие в 18-ия

...
Премиерът на България, акад. Николай Денков, прие участие в 18-ия
Коментари Харесай

Денков кани южнокорейския бизнес да инвестира във въглищните региони

Премиерът на България, акад. Николай Денков, одобри присъединяване в 18-ия стратегически конгрес в словенския град Блед, където показа оферти за съдействие с корейската стопанска система. Основният акцент в поканата му бе върху  вложения в трите въглищни района в страната , а точно Стара Загора, Кюстендил и Перник.

Премиерът акцентира значимостта на тези райони, които са най-силно наранени от енергийния преход и затварянето на въглищните централи и мини. Той уточни, че тези региони разполагат с добра инфраструктура и са покрай столицата София. Денков изрази предпочитание за привличане на нови вложения и основаване на нови работни места, които да компенсират загубите от затварянето на въглищните промишлености.

На форума той се срещна с министъра на външните работи на Република Корея, Парк Джин. Те са разискали опциите за съдействие в разнообразни сфери, в това число производството на акумулатори за предпазване на електрическа сила, сглобяване на електрически автомобили, високотехнологични хидроенергийни системи и селско стопанство.

Освен това, Премиерът Денков показа опциите за взаимна работа с института INSAIT в сферата на изкуствения разсъдък. Министърът на външните работи на Корея бе впечатлен от съответните хрумвания на България и даде обещание подпомагане за тяхното напредване напред.

Денков също по този начин поддържа кандидатурата на корейския град Бусан за домакинство на международното Експо 2030 и към този момент се чака служебното държавно управление да удостовери тази поддръжка.
 Организация на обединените нации похвали България за поддръжката за украинските бежанци
Организация на обединените нации похвали България за поддръжката за украинските бежанци

Премиерът беседва с представителя на ВКБООН у нас
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР