Премиерът на бъдеща Западна България - така шеговито албанският премиер

...
Премиерът на бъдеща Западна България - така шеговито албанският премиер
Коментари Харесай

Еди Рама представи Ковачевски като премиера на бъдеща Западна България и разгневи македонците

" Премиерът на бъдеща Западна България " - по този начин шеговито албанският министър председател Еди Рама показа своя сътрудник от Република Северна Македония Димитър Ковачевски по време на среща на върха на Процеса по съдействие в Югоизточна Европа в Солун.

Това се случи в наличието на няколко висши дипломати, в това число гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис и немският канцлер Олаф Шолц малко преди формалната вечеря.

Макар шегата да беше посрещната с доза смях от македонския министър председател, в страната тя се трансформира в същински скандал. Опозиционната партия в Република Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ разкритикува случая и даже изиска оставката на ръководещото държавно управление. Медиите в Скопие оповестиха, че думите на албанския президент са били отразени с тържествено неспокойствие в българските медии.



В отговор кабинета на Еди Рама се извини и сподели, че случилото се е " жлъч към България и подигравка към Европейския съюз ".

Срещата на върха в Солун бяха разисквани въпроси, свързани със съдействието и добросъседските връзки в Югоизточна Европа, съветската експанзия в Украйна, както и повишението на енергийната сигурност и развиването на транспортните мрежи сред балканските страни.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР