Премиерът на Австралия Скот Морисън обяви, че всички завърнали се

...
Премиерът на Австралия Скот Морисън обяви, че всички завърнали се
Коментари Харесай

Австралия поставя завърналите се в страната под 14 или 28 дни карантина в хотели

Премиерът на Австралия Скот Морисън разгласи, че всички завърнали се в страната австралийци ще бъдат поставяни под карантина за 14 дни , само че в хотели вместо по домовете, осведомят Би Би Си и " Гардиън ".

Той разясни, че това решение е признато, тъй като множеството - 2/3 от случаите в Австралия - от заболелите са се върнали от чужбина. Според признатите от държавното управление правила пристигналите от чужбина ще бъдат поставяни под карантина в хотел в града, в който са кацнали. Ако живеят в един от петте щата или територии, които вкараха гранични инспекции и се изискват 14 дни самоизолация за пътуващите в страната, те ще би трябвало да се самоизолират за още 14 дни при идването си в родния щат, което значи общо 28 дни карантина.

Например, в случай че си гражданин на Тасмания и се връщаш от чужбина, ще би трябвало да се изолираш за 14 дни в града, в който си кацнал, евентуално Сидни или Мелбърн, и по-късно още 14 дни при връщането си в Тасмания.

Преди разпоредбите бяха по-гъвкави. Задължителната карантина се осъществяваше най-вече в домашни условия и на хората им се позволяваше да се приберат по домовете си.

Новите ограничения ще влязат в действие от събота среднощ.

Отделно австралийската войска ще оказва помощ на щатите да ползват ограниченията за обществена отдалеченост . Военнослужещи ще ревизират дали хората нарушават карантината.

През последната седмица случаите в страната се усилиха от 700 на над 3100. 13 души са умряли.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 465 000 доказани случая, а умрелите са повече от 21 000. Регистрирани са случаи в 199 страни. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 530 000 случая и над 24 000 умряли в 176 страни, възстановили са се към 122 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР