Премиерът на Австралия Скот Морисън и южнокорейският президент Мун Дже-ин

...
Премиерът на Австралия Скот Морисън и южнокорейският президент Мун Дже-ин
Коментари Харесай

Австралия и Южна Корея сключиха голям отбранителен договор

Премиерът на Австралия Скот Морисън и южнокорейският президент Мун Дже-ин подписаха защитителен контракт на стойност 1 милиарда австралийски $, осведоми ДПА.

Съгласно съглашението корейската военнопромишлена компания Hanwha би трябвало да даде 30 самоходни гаубици, 15 транспортни средства за доставка на муниции и радари за разкриване на вражеска артилерия, се прецизира в изказване на австралийското държавно управление.

" Основната дарба на новите транспортни средства е да стрелят и да се движат бързо, като заобикалят контраофанзива на съперника. Този план ще значи доста повишение на равнището на огнева мощност и сигурност за качествата на австралийската артилерия ", сподели министърът на защитата Питър Дътън.

Сделката на стойност 1 милиард австралийски $ (717 млн. щатски долара) е най-големият контракт за защита, подписан сред Австралия и азиатска нация съгласно локалните медии.

Мун е в австралийската столична територия на четиридневно посещаване по случай 60-годишнината от дипломатическите връзки сред Канбера и Сеул.

Австралия и Южна Корея ще подобрят връзките си до " всеобхватно стратегическо партньорство " по време на визитата, обявиха двете държавни управления.

Австралия към този момент има всеобхватни стратегически партньорства или техни еквиваленти с АСЕАН, Китай, Фиджи, Франция, Германия, Индия, Индонезия, Япония, Малайзия и Папуа Нова Гвинея.

Дътън назова съглашението усилване на австралийската огнева мощност и сигурност в Индо-Тихия океан.

" [Това] е един от няколкото плана, които ще модернизират австралийската войска, като подсигуряват, че тя ще продължи да поддържа преимуществото си в този момент и в бъдеще ", сподели той.

" Ние сме ангажирани да запазим нашия район в сигурност, като в същото време пазиме ползите си в бързо изменящата се световна среда ", добави Дътън.

Мун е първият интернационален водач, посетил Австралия след облекчение на граничните ограничавания, наложени заради пандемията.

Очаква се съглашението за защита да сътвори минимум 300 работни места в Австралия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР