Премиерът на Армения Никол Пашинян заяви днес, че е подписал

...
Премиерът на Армения Никол Пашинян заяви днес, че е подписал
Коментари Харесай

Премиерът на Армения обясни защо е подписал примирието за Нагорни Карабах

Премиерът на Армения Никол Пашинян съобщи през днешния ден, че е подписал съглашението за цялостно преустановяване на военните дейности в Нагорни Карабах по рекомендация на командването на арменските въоръжени сили, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

"Вие си представяте обстановката, когато в действителност армията упорства за вземането на такова решение ", сподели той в директно лъчение от профила си във Facebook. По думите му Армения има проблеми с мобилизацията на резервисти за продължение на войната.

"Практиката сподели, че цивилните за жалост не са задоволително подготвени, с цел да вземат участие пълноценно в бойните дейности. Те бързо губят боеспособността си, което основава проблеми ", разясни Пашинян. Той сподели, че боевете в Нагорни Карбах още не са прекъснати на всички места и изрази вяра, че това ще стане. Малко по-късно арменското министерство на защитата заяви, че всички военни дейности са прекъснати и в Нагорни Карабах е умерено.

В ранните часове на днешния ден бе обявено, че президентът на Русия Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, президентът на Азербайджан Илхам Алиев и Никол Пашинян са подписали съглашение за помирение. Путин сподели, че двете враждуващи ще останат на актуалните си позиции, а в региона ще бъдат дислоцирани съветски мироопазващи сили, съобщи ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР