Премиерът на Армения Никол Пашинян обяви по националната телевизия, че

...
Премиерът на Армения Никол Пашинян обяви по националната телевизия, че
Коментари Харесай

Арменският премиер подаде оставка

Премиерът на Армения Никол Пашинян разгласи по националната телевизия, че подава оставка от поста, с цел да може Народното събрание да бъде разхлабен и да бъдат свикани предварителни парламентарни избори, съобщи Ройтерс.

" Подавам оставка. Пожелавам на всички триумф на изборите . Ние подсигуряваме обективни избори ", сподели Пашинян, представен от ТАСС. " Разбира се, оставката е официална, само че все пак това е трогателен миг ", добави той.

Бившият опозиционен водач пое властта след митинги през май . След революцията обаче нямаше парламентгарни избори и Пашинян твърди, че съставът на Народното събрание не отразява политческата действителност в страната, показва Ройтерс.

В период от 14 дни след оставка на премиера Народното събрание според конституцията би трябвало да избере нов глава на държавното управление . В случай че министър председател не бъде определен при два опита, законодателният орган се разпуска и се насрочват изключителни парламентарни избори, разяснява ТАСС.
 

И четирите фракции в Народното събрание на Армения към този момент обявиха, че не имат намерение да издигат претенденти за поста . Според проектите на Пашинян предварителните избори за законодателния орган ще се състоят в първата половина на декември.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР