Премиерът на Албания Еди Рама отговори в серия от публикации

...
Премиерът на Албания Еди Рама отговори в серия от публикации
Коментари Харесай

Албанският премиер към България: Вдигнете ветото или свикнете с мен!

Премиерът на Албания Еди Рама отговори в серия от изявления в Туитър на реакцията на българското министерство на външните работи на изявленията му преди срещата ЕС-Западни Балкани през вчерашния ден.

„ О! Българското министерство на външните работи има проблем с метода, по който приказвам! Има за какво. Аз също имам проблем с метода, по който България желае да реши двустранни проблеми като употребява процеса на разширение като средство да държи за заложници две страни от НАТО! Спокойно, другари: вдигнете ВЕТОТО или свикнете с мен! “, написа Рама, съобщи Българска телеграфна агенция.

В още една обява по тематиката албанският министър председател прибавя: „ И, апропо, дано ви напомня, скъпи български другари, че беше задоволителен един къс телефонен диалог с Бойко Борисов, с цел да уредим другарски и почтено въпроса за българското малцинство в Албания! Истинските другари не си вредят, а си приказват искрено един с различен и дават резултати! “

Вчера при идването си в Брюксел Рама дефинира българските възражения против започването на присъединителни договаряния сред Европейски Съюз и Република Северна Македония като „ срам “ и упрекна София, че държи две страни-членки на НАТО за заложници. Причина за гнева на Рама е събитието, че присъединителният развой на Албания сега е привързан с този на Република Северна Македония. В реакцията си българското външно министерство приканва Рама „ да преценява изразните си средства с език, който приляга на политик от страна претендент за участие в Европейски Съюз “, и напомня, че България постоянно е отстоявала европейската вероятност на Албания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР