Премиерът лично ми предложи поста министър на транспорта. Не беше

...
Премиерът лично ми предложи поста министър на транспорта. Не беше
Коментари Харесай

Росен Желязков: Премиерът лично ми предложи поста министър на транспорта

Премиерът персонално ми предложи поста министър на превоза. Не беше елементарно решение за мен, само че който го познава, знае, че той е доста безапелационен. Това разгласи в пред bTV определеният през вчерашния ден за министър на превоза Росен Желязков във връзка спекулациите към това, че е препоръчан от шефа на кабинета на Бойко Борисов – Румяна Бъчварова.

Самият Борисов разяснява през вчерашния ден от Залцбург тези спекулации и отхвърли слуховете, че Желязков и Бъчварова живеят дружно. „ С Росен Желязков оня ден пристигнаха просто да се съветват с мен по какъв начин да реагират. Това са безспорни неистини, които се тиражират. В България към този момент от ден на ден, когато една подправена или лъжлива или кафява вест се появи някъде, вие я подемате, почва да се транслира и това става модел на държание в доста политици ", съобщи Борисов и посочи, че всеки от двата си има семейство, а Бъчварова неотдавна е станала баба и гледа внуче.

„ Първата информация за спекулация сред мен и Бъчварова се появи, когато тя стана вътрешен министър, а заглавието беше „ Вътрешният министър живее с обвиняем ”, т. е. офанзивата беше против нея. Никой в обществената сфера не е застрахован от подправени вести, клюки, клевети ”, разяснява новият транспортен министър.

В отговор на въпрос до каква степен схваща от превоз той посочи, че не е нужно министърът да е най-хубавият специалист. „ Това, от което мисля, че разбирам, е мениджмънт и ръководство на човешкия фактор. Не мисля, че в министерството има пожари за гасене.Трябва по-добра съгласуваност при взимане на решения. Това е проблем за цялата държавна администрация ” посочи Желязков.

За аферата „ Костинброд ”, поради която Росен Желязков беше обвиняем, той сподели, че това е затворена страница за него. „ Няма ужасно някой да се изправи пред правораздаването, хубаво е, че има правораздаване. Доволен съм, че минах през подобен житейски урок и опит. Минал съм през този стадий по разпоредбите ”, разяснява той.

Относно БДЖ Желязков счита, че сдружението към този момент може да влага в възобновяване и реорганизация на персоналния преносим състав. Той напомни, че към 2009 година отговорностите на сдружението са били близо 900 млн. лева, а сега те са изчистени.

Той показа, че продължава да свири на китара и то всеки ден и посочи: „ Надявам се да съм най-хубавият музикант измежду министрите ”. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР