Премиерът Кирил Петков заяви, че до момента България не е

...
Премиерът Кирил Петков заяви, че до момента България не е
Коментари Харесай

Кирил Петков за Ф-16: Oще нямаме оферта от САЩ

Премиерът Кирил Петков съобщи, че досега България не е получавала оферта, а каква сума сме подготвени да платим за изтребителите Ф-16 занапред ще се разисква. Кирил Петков обаче беше безапелационен пред бТВ, че тази процедура ще е по-прозрачна от предходната.

" Не би трябвало да приказваме преди да забележим. Oще нямаме оферта, не знаем изобщо какво се предлага, какви са изискванията.

Каквото и да прави българското държавно управление, ще направи доста добра и детайлна оценка на предложенията , ще види всички благоприятни условия и изгоди, спомагателни резултати преди да вземе такова решение " даде обещание министър председателят.

Той не пропусна да напомни, че последният път българското държавно управление е взело решението на крайник, което за мен не е верният метод.

Премиерът още веднъж уточни, че досега страната ни не е получавала оферта, а каква сума сме подготвени да платим за изтребителите занапред ще се разисква . Кирил Петков обаче беше безапелационен, че тази процедура ще е по-прозрачна от предходната.
 Румен Радев: Предстои тежко решение за Ф-16
Румен Радев: Предстои тежко решение за Ф-16

Ще можем ли да си позволим ескадрилата и дали ще можем да я платим разсрочено

Вчера стана ясно, че Съединени американски щати утвърдиха евентуалната продажба на още 8 изтребителя Ф-16 за България.

Сделката е на стойност 1,67 милиарда $.

Договорът за закупуване на изтребителите Ф-16, блок 70, подписан на 12 август 2019 година към сегашния миг е претърпял 4 промени и не са предадени на Министерство на външните работи. Едно е изменението в контракта за ракетите, като външно министерство също няма копие от контракта. Това съобщи в края на март външният министър , по отношение на контракта за покупка на Ф-16 и съпътстващо въоръжение.
 Съединени американски щати утвърдиха продажбата на още 8 F-16 за България
Съединени американски щати утвърдиха продажбата на още 8 F-16 за България

Сделката е на стойност 1,67 милиарда $

Към сегашния миг се прави и извършва 10 годишна пътна карта сред България и Съединени американски щати в региона на защитата . През 2019 година България пристъпи към подписване на 7 интернационалните контракта със Съединени американски щати за закупуване на Ф-16, изясни Генчовска.

Гарант, че ще получим американските Ф-16, Това стана ясно през февруари от отговор на тогавашния боен министър Стефан Янев на въпрос по отношение на забавянето на доставката на американските изтребители по време на парламентарния надзор.

През февруари - в началото се говореше за няколко месеца, а след това.

Румен Радев напомни, че през 2019 г е на Народното събрание за закупуването на . Самолетът ни дава прелестни бойни качества , посочи президентът, само че изясни, че е наложил несъгласие тогава поради .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР