Премиерът Кирил Петков заяви, че Бюджет 2022 е на растежа.

...
Премиерът Кирил Петков заяви, че Бюджет 2022 е на растежа.
Коментари Харесай

Петков: Бюджет 2022 е на растежа! Сметките за ток през февруари ще са значително по-ниски

Премиерът Кирил Петков съобщи, че Бюджет 2022 е на растежа. Днес министрите разискаха главния финансов закон на страната на онлайн съвещание.

2.5% ще бъде дефицитът без коронавирус ограниченията, а с тях 4,1%. Това значи, че бюджетът финансира напълно вложенията, другояче би бил в остатък. Тази година ще влагаме доста съществено, 8,2 милиарда в финансови вложения, настрана влагаме в човешки капитал, изясни Петков.

За пръв път ще имаме безвъзмездни детски градини и ясли, ще влагаме 70 млн. лева в нови градини, в по-високи заплати на учители, в обществена политика - няма да има пенсионер под линията на беднотия, сподели още министър председателят.

Петков засегна и част от горещите тематики от последните дни.

За цените на тока министър председателят сподели, че фактурите през февруари ще бъдат доста по-ниски, тъй като ще включат обезщетенията за декември и януари.

Уволнението на съществуващото ръководство на " Булгаргаз " е, тъй като имаме вяра, че хората там не са си изпълнили задачата по верния метод. Водим следствие и сме сигурни, че част от решенията, които са взели, довеждат до във високите цени на газа, акцентира Петков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР