Премиерът Кирил Петков ще разпореди проверка на обществена поръчка за

...
Премиерът Кирил Петков ще разпореди проверка на обществена поръчка за
Коментари Харесай

Проверяват обществена поръчка за уличното осветление в столицата

Премиерът Кирил Петков ще разпореди инспекция на социална поръчка за уличното осветяване в София. Това разгласи той с пост във фейсбук профила си.

По-заповед на кмета Йорданка Фандъкова „ Вътрешен одит “ на Столичната община ще извърши инспекция на процедурите по желание на реализатори за ремонт и създаване на улично осветяване. В обсега на инспекцията ще бъде включено и възлагането на разнообразни действия и заплащанията им досега.

До това се стигна, откакто по-рано от организацията „ Спаси София “ желаеха оставката на зам.-кмета по превоз Кристиан Кръстев поради казуса с осветлението. Общинският консултант Борис Бонев твърди, че Кръстев е възложител на социална поръчка за улично осветяване на повишени цени.

В отговор пред БТВ Кръстев съобщи, че няма да подава оставка, той изясни за социална поръчка, която по-думите му е базира на два детайла – създаване и главен ремонт, а другото е абонамент и поддръжка. Относно цените за обособените продукти, които Бонев уточни, че са повишени, Кръстев разяснява, че това са сделки сред компаниите и техните снабдители, а не работа на Столична община.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР