Премиерът Кирил Петков сам е изявил желание да пътува с

...
Премиерът Кирил Петков сам е изявил желание да пътува с
Коментари Харесай

Петков сам си решил да пътува с правителствения самолет, не е провел важна среща в Солун

Премиерът Кирил Петков самичък е изявил предпочитание да пътува с държавния аероплан за срещата на високо ниво на Процеса на съдействие в Югоизточна Европа, която се организира предходната седмица в Солун. Въпреки че дистанцията от София излиза единствено на към три часа за простосмъртни и доста по-малко, в случай че си с конвой на НСО, министър председателят е отказал да пътува с автомобил. Това  пише сайтът , базирайки се на собствен източници.

Дори гръцките управляващи са го очаквали на границата, с цел да го съпроводят. В последна сметка Петков изисква в последния миг полет, макар че му е обяснено по какъв начин разполагаем е единствено огромният аероплан. Така целият Еърбъс е впрегнат единствено за него, началника на кабинета му Лена Бориславова и съветничка от администрацията.

Още по-скандално е, че поради тази волност българската група идва в края на събитието, като не е взела участие в нито една от значимите полемики за района, измежду които енергийната и газовата съгласуваност. Груба сметка демонстрира, че еднодневният воаяж на Петков и Лена е коствал на българския поданик над 20 000 лв..

Българският министър председател липсва на формалните фотоси и видеа от срещата на 10 юни сред премиера на Гърция, сътрудниците му, участващи в самодейността, измежду които Еди Рама от Албания, македонския министър председател Димитър Ковачевски, хърватския - Андрей Пленкович, президента на Сърбия Александър Вучич, представители от всички останали страни от самодейността, както и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР