Премиерът Кирил Петков с пространно интервю пред Гардиън“ за своята

...
Премиерът Кирил Петков с пространно интервю пред Гардиън“ за своята
Коментари Харесай

Петков опроверга Нинова и себе си: Изнасяме оръжия за Украйна през Полша

Премиерът Кирил Петков с просторно изявление пред „ Гардиън “ за своята евроатлантичност, проруските сили, които го свалили от власт, и президента Румен Радев, който ще спре доставките на оръжие за Украйна.

„ Страх ме е, че ще стане доста по-плаха (вероятно България без него), „ мека страна “ в реториката си против войната и че някои от нашите доставки през Полша внезапно ще намалеят “, декларира той.

Думите му разсъниха неразбиране, защото след тежки вътрешни съдружни кавги с Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България, социалистите оповестиха победа и с решение на Народното събрание страната ни не дава военна помощ, а единствено ремонтира техника. В това се кълне вицепремиерката Корнелия Нинова. Премиерът също е отричал до момента, че изнасяме оръжие за Украйна.

Петков е заявявал неведнъж, че страната ни прави задоволително и без оръжейни доставки. Повтаря позицията си и на 7 юни – безусловно преди броени дни, в Садово.

След отдръпването му от власт Петков се притеснява и че мощната позиция на Европейска комисия и Европейския съвет също ще премине в извъртане вместо мощен глас против Русия.

Според самооценката на Кирил Петков корупционни и проруски сили са свалили държавното управление му, до момента в който той се борел България „ да остане на вярната страна на историята “.

Петков се хвали, че със мощната си антируска позиция е изненадал всички в Европейски Съюз. Служебното държавно управление на Радев можело и да подписа нов контракт за газ с „ Газпром “ – още нещо, което той не желае.

„ Русия доста желае да смъкна това държавно управление, с цел да покаже, че който не играе с тях, ще падне “, упорства още Петков – без да се загатва, че е в коалиция с проруската Българска социалистическа партия, а в политиката влезе като длъжностен министър от същия президент, който вини за връзки с Русия.

Петков описа ѝ, че елементарно взел решение да не разрешава на съветския външен министър Сергей Лавров да прелети над страната ни. „ Взех решение, че той няма да лети. Толкова беше просто “, сподели той.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР