Премиерът Кирил Петков публикува във Фейсбук“ своя снимка, на която

...
Премиерът Кирил Петков публикува във Фейсбук“ своя снимка, на която
Коментари Харесай

Петков: На всички злонамерени просто мога да кажа - няма да ни спрете

Премиерът Кирил Петков разгласява във „ Facebook “ своя фотография, на която се ръкува с министър-председателя на Република Северна Македония Димитър Ковачевски.

Представете си жителите на Република България и на Република Северна Македония да се радват на взаимно почитание, ценене на правата им и разцвет. Двете страни да способстват интензивно за развиването на общи компании, които да основават голяма добавена стойност дружно, да имат растящи стопански системи, да имат взаимни детски лагери, да имат общи концерти, да имат общи просветителни стратегии, да няма граница сред двете ни страни, да няма дискриминация, да няма език на ненавист, да строим автомагистрали, да имаме съвременни влакови линии. За доста тези думи звучат като фантазия, други провеждат всевъзможни провокации това да не се случи, трети просто не желаят непоклатимост на Балканите. Аз и Димитър вярвяме, че това е допустимо, и няма да се подаваме на провокации, а ще работим целеустремено и дружно, с цел да го реализираме. А на всички злонамерени страни просто мога да кажа: няма да ни спрете!
Публикацията идва на фона на друга - предходната седмица Ковачевски разгласява фотография с Петков и американския държавен секретар Антъни Блинкън от Мюнхенската конференция по сигурността.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР