Премиерът Кирил Петков през септември нищо чудно да си върне

...
Премиерът Кирил Петков през септември нищо чудно да си върне
Коментари Харесай

Румен Петков: Премиерът много скоро ще си върне канадското гражданство

Премиерът Кирил Петков през септември нищо чудно да си върне канадското поданство. Никой не желае предварителни избори в България в актуалната обстановка, само че е прекомерно допустимо в сегашния мандат да има нов министър-председател. Това предвижда в Пловдив ръководителят на партия АБВ Румен Петков, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Политическият водач съобщи, че не има вяра на премиера, който на 8 март сподели, че е обезпечена газовата сигурност на България и че Русия няма да спре природния газ за страната ни. Тогава Международният валутен фонд предизвести, че промяната на съветския газ с различен през днешния ден е невъзможна. Според Петков, казусът е в България, а не в " Газпром ". Народният представител Владимир Маринов уточни като образец Австрия, която не е спряла доставката на съветски газ и го заплаща в специфична сметка, която се превалутира. 

От АБВ за следващ път обявиха, че енергийната сигурност на страната е подложена на сериозен риск поради източването на газохранилището " Чирен ", в което в този момент са останали едвам 18%. Депутатът ще пита документално министъра на енергетиката Александър Николов какви количества са продадени от 1 февруари 2022 година до през днешния ден и от кого, както и за какво управленията на " Булгартрансгаз " и " Ай Си Джи Би " не са заменени, в случай че са еманация на корупцията у нас?

Румен Петков дефинира КЕВР като новите съучастници в енергийното източване на страната. " Министърът (б.а. на енергетиката Александър Николов) вместо да забрани черпенето от " Чирен ", той го позволява. Находището е на сериозния най-малко, има заплаха да го " изтървем " и да се наводни.  Миналата година цената е била 50 лева за мегаватчаса, в този момент е 120-130 лева за мегават, а продават по 220 лева за мегават. Кой е медиаторът на тези покупко-продажби? Аз не знам кой е Сашо Кеша... " - сподели Петков и дефинира като закононарушение продажбата на 77 500 мегават часа на 14 февруари 2022 година

Румен Петков изрази възмущението си, че екипажът на българския транспортен съд " Рожен " към момента блокиран в украинското пристанище Черноморск и българската страна нищо не прави за прибирането на хората. По негова информация, съветските военни са подсигурили изтеглянето на екипажа, само че украинците не разрешавали.

Издръжката на украинските бежанци до края на март е коствала на българските данъкоплатци 11 милиона, за април и май сумата ще е доста по-голяма, предвижда той. В същото време в границите на 4-дневната си аудиенция у нас украинският външен министър Дмитро Кулеба на всички места е приказвал единствено, че страната му желае оръжие от нас, само че не се е видял с нито едно украинско дете.

От АБВ са потресени от предлагането на премиера всеки да подари по една заплата, с цел да се купи оръжие за Украйна, а не за храна и медикаменти. " Пари за оръжие в България са събирани единствено за Априлското въстание. Ако някой се мисли, че е Левски, доста се е объркал " - сподели депутатът Маринов.

Повече гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР